Länets bästa bilmekaniker i Vimmerby

Sebastian Björnsköld är Sveriges tredje bäste bilmekaniker. Han går sista året på gymnasiet och är i gott sällskap, hans klasskamrater tillhör landets och länets främsta.

Sebastian Björnsköld är Sveriges tredje bäste bilmekaniker. Hans avgångsklass på gymnasiet är fjärde bäst i landet och helt dominerande i länet.

Sebastian Björnsköld är Sveriges tredje bäste bilmekaniker. Hans avgångsklass på gymnasiet är fjärde bäst i landet och helt dominerande i länet.

Foto:

Vimmerby2009-05-29 09:12


Vimmerby gymnasiums bilmekanikerutbildning fortsätter att utmärka sig. Varje år görs ett prov i hela Sverige. De elever som får godkänt på provet blir certifierade bilmekaniker. Det rör sig om ett avancerat teoretiskt kunskapsprov både på svenska och engelska. I år skrev över 2 300 elever provet och Vimmerbyeleven Sebastian Björnsköld var tredje bäst.
Enligt gymnasielärare Mikael Krantz går det att jämföra provet med äldre tiders gesällprov.
Framgångarna för Vimmerby slutar inte där. Avgångsklassen blev fjärde bästa i hela landet och bland de 15 bästa unga bilmekanikerna i Kalmar län kommer nio från Vimmerby.
För Sebastian Björnsköld innebär framgången en bra väg in i arbetslivet.
- Det var skoj. Det är ett stort plus i kanten när jag söker jobb, säger Sebastian Björnsköld om sin tredjeplats.
Framgången kan även bli starten på en karriär som bilmekaniker. I sommar ska Sebastian Björnsköld nämligen vara gästmekaniker i biltävlingen Porsche Cup.
Sebastians klasskamrat Hampus Merkel går till dragracingvärlden som gästmekaniker i sommar.
För Mikael Krantz är det naturligtvis glädjande att Vimmerby fostrar skickliga bilmekaniker
- Ryktet har gått att vi är duktiga här, säger Mikael Krantz, lärare på fordonsprogammet och hoppas därigenom locka fler elever från andra kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om