Länets vänster kommer att tåga i Vimmerby

Sossarna och vänstern ska samarbeta mera. Därför går partierna ihop i ett gemensamt första maj-tåg i Vimmerby.

Vimmerby2009-04-30 06:18

- Det kommer vänsterpartister från hela länet till Vimmerby, så det ser vi som en rejäl förstärkning av vårt demonstrationståg, säger Peter Högberg som sitter med i första maj-kommittén i Vimmerby för LO:s räkning.
I morgon är det traditionellt firande av arbetardagen första maj. I Vimmerby finns inga planer att göra som Pappersfackets avdelning i Djupafors, Blekinge, som ställer in årets demonstration i en protest mot Wanja Lundby-Wedins agerande i AMF-affären.
- Nej, i år är det viktigare än någonsin att demonstrera. Vi har en regering som driver en djupt orättvis politik mot arbetare, sjuka och pensionärer, och vi står inför ett EU-val där det väger om vi ska få ett rött eller blått Europa, säger Peter Högberg.
I Vimmerby förstärks alltså demonstrationståget med vänsterpartister från hela Kalmar län.
- De brukar åka runt och i år kom de med en förfrågan om vi ville demonstrera tillsammans med dom och det sade vi ja till, säger han.
Partierna har sedan tidigare ett valsamverkan i kommunfullmäktige, något som ger vänstern platser i flera nämnder, bland annat i kommunstyrelsen.
Nu är det meningen att samarbetet ska utvecklas.
- Vi kommer att se över det om vi ska ha som i dag eller om vi ska fördjupa samarbetet mellan partierna.
Demonstrationståget startar på torget, men går inte till folkets park. Istället stannar man i år vid det nyligen invigda Allaktivitetshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om