Lång väg till ett tandläkarjobb i Sverige för Tareq

Sedan i mars förra året jobbar Tareq Hassan, 29, som tandläkare på folktandvården i Vimmerby. Men vägen dit har varit lång. - Det är väldigt höga krav på den som vill ha en svensk tandläkarlegitimation. Det räcker inte att vara en skicklig tandläkare, säger han.

Vimmerby2008-08-09 04:05

Vid tolvtiden dyker Tareq Hassan upp i folktandvårdens fikarum. Han har precis haft en patient och ursäktar att han är några minuter sen.
Sedan ungefär 1,5 år tillbaka jobbar Tareq som tandläkare på folktandvården i Vimmerby. Han trivs med jobbet, säger att han gillar mötet med människorna och samarbetet med resten av personalen. Men för ett antal år sedan kunde han nog inte drömma om att hans liv skulle se ut som det gör i dag.

Tareq har nämligen bott i Syrien större delen av sitt liv. Och för några år sedan hade han inga som helst planer på att flytta till ett land i det kalla Norden.
- Jag hade just åkt till Frankrike för att påbörja en specialistutbildning där. Men så reste jag till Sverige för att hälsa på några släktingar - och träffade min nuvarande fru, säger han.
Han bestämde sig efter vissa om och men för att lämna Frankrike och bosatte sig i stället i Vimmerby. Sedan gifte han sig, och på den vägen är det.
- Vimmerby är en trevlig stad, men ganska liten. Det finns inte särskilt mycket att göra, speciellt inte på vintern, säger han och tillägger:
- Jag har ju bara bott i stora städer innan. I Damaskus, där jag bott större delen av mitt liv finns det sju miljoner människor!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om