Lång väntan på utförda uppdrag

Uppdrag från fullmäktige som inte utförts efter tio månader.Medborgarförslag och motioner som inte behandlats färdigt ens efter två år.

Vimmerby2011-03-03 07:40

Flera exempel på lång väntan på beslut och utförda uppdrag kom i dagen under måndagskvällens fullmäktige i Vimmerby.
Medborgaren Göran Schultz passade under allmänhetens frågestund på att efterlysa ett medborgarförlag han lämnat in i februari 2009.
- Hur lång tid tar det egentligen att bereda ett ärende? I det här fallet handlar det om ett förslag om öppna sammanträden också i nämnderna, sade Göran Schultz, som egentligen var i talarstolen för att fråga om kommunstyrelsens intresse av öppen dialog med Vimmerbyborna om Sommartorget.
Ordföranden Micael Glennfalk, M, svarade att ingen sådan dialog är planerad, men att debatten om torgets framtida form är öppen för alla.

Dubbel väntetid
Något svar om hur länge ett svar på ett medborgarförslag kan dröja fick emellertid inte Göran Schultz. Inte mer än vad fullmäktiges regler rekommenderar.
- Ett svar ska ges inom ett år, sade Leif Larsson, C.
Dubbelt så länge har Jan Henriksson, S, väntat på besked om förslaget att kommunen ska se över sin vänortskontakter och att förslag till en ny strategi ska läggas fram i fullmäktige. den motionen bifölls under sammanträdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om