Lång väntetid på Arbetsförmedlingen

Kritiken växer mot Arbetsförmedlingen i Vimmerby. I går var väntetid på mer än två timmar snarare regel än undantag. - Vi arbetslösa har bättre saker för oss... som att söka jobb till exempel, säger Pierre Danielsson.

Vimmerby2013-10-02 06:16

Arbetsförmedlingen i Vimmerby har gått från fem öppetdagar i veckan till två. Från chefshåll har neddragningen motiverats med att den ska ge bättre service för de arbetssökande i form av fler bokade besök.
Så tycks det inte ha blivit. I går, under den första öppetdagen i oktober, var väntsalen full av arbetssökande. Väntetider på minst två timmar var snarare regel än undantag.
- Folk bli uppsagda den sista dagen i månaden. Att det kommer mycket folk hit den 1 oktober borde de förstå. Jag har suttit här i mer än två timmar och jag tycker att det är bedrövligt att det inte finns något kösystem där man kan boka tid, säger en arbetssökande som vill vara anonym.

Börja om från början
Vår tidning besökte Arbetsförmedlingen vid lunchtid. Irritationen gick inte att ta miste på.
- Det är helt galet. Så dålig service att det inte är sant. Och man får ingen information. De tror väl att arbetslösa inte har något att göra och det är skittråkigt att bara sitta här, berättar Carina Nors.
- Det är ofta långa köer. En del brukar ha med sig en termos med kaffe. Det säger allt, säger Maria Rydman.
Via telefon är väntetiderna också utdragna.
- Jag satt och väntade i en timme för att få prata med någon i går (läs: i måndags). Det blir sämre och sämre och ringer man inte så skickas man direkt till A-kassan, säger Rydman.
Att man ofta får prata med olika personer gör att det går ännu långsammare.
- Man får alltid upprepa allt och får aldrig en relation med någon. Varje gång man träffar någon får man börja om från början. Det här tröttar ut oss arbetslösa och det är nästan så att man struntar i de pengar man får bara för att man inte orkar, uppger Carina Nors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om