Längre P-tider i Vimmerby centrum

Nästa vecka blir det lättare att parkera i Vimmerby centrum utan att riskera P-böter. Kommunen förlänger parkeringstiderna på de flesta parkeringar och skapar också några nya p-platser.
- Det här bottnar i önskemål från Vimmerby Handel och vi tycker också det är bra att ta bort korttidsparkeringar på 15 minuter, säger Gunnar Mårtensson, trafikingenjör på Vimmerby kommun.

Den större P-platsen vid Konsum får dubbelt så lång P-tid.

Den större P-platsen vid Konsum får dubbelt så lång P-tid.

Foto:

Vimmerby2012-10-27 04:06


Vimmerby Handel, köpmännens organisation i Vimmerby har en tid haft en dialog med kommunen om trafikfrågor i allmänhet och parkeringsfrågor i synnerhet. Vimmerby Handel vill bland annat ha bättre hänvisning till parkeringsplatser och längre parkeringstider i centrum.
Nu tar kommunen ett första steg och förlänger de flesta parkeringstiderna på p-rutor på gatorna och på större parkeringsplatser.
Exempelvis ökar tiden från 30 minuter till två timmar på Sevedegatan vid Systembolaget och Posten, från 15 minuter till en timma på Norrtullsgatan, från 15 minuter till en timma på Sevedegatan mellan Drottninggatan och torget, där skapas ytterligare några nya p-platser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om