Kommunen planerar sälja Granen – värdering redan klar

Kommunen har långt framskridna planer att sälja fastigheten Granen med ett 50-tal lägenheter i centrala Vimmerby. En värdering har gjorts och nu tittar på andra förutsättningar för en försäljning.

Jacob Käll och seniorboendet Granen.

Jacob Käll och seniorboendet Granen.

Foto: Arkiv: Jimmy Karlsson / Simon Uggla

Vimmerby2022-04-10 19:00
undefined
Jacob Käll (C) är ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby och säger att fastigheten Granen värderats till 54 miljoner kronor.

Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) för Vimmerby Tidning.

– Tanken som ligger till grund för det här är att vi vill sälja Granen för att få en exploatör att bygga till fastigheten med en fjärde huskropp så det blir fler lägenheter, säger Jacob Käll.

Det är inte första gången den vägen diskuteras i kommunen för att hitta ett sätt för att skapa trygghetsboende i kommunen, även om Granen i sig inte formellt sett klassas som trygghetsboende utan snarast ligger närmast seniorboende. Den största skillnaden däremellan är att ett trygghetsboende ska vara utformat på ett visst sätt och erbjuda möjligheten till gemensamma måltider, umgänge och aktiviteter.

undefined
Äldreboendet Granen kan byggas ut med ett trygghetsboende. Kommunstyrelsen beslutade att titta ytterligare på förslaget om kooperativ hyresrättsförening.

Kommunen har ägt Granen sen 1993, men det är Vimarhem som sköter uthyrningen av bostäderna. Oavsett trygghetsboende eller ordinärt boende är efterfrågan på lägenhet i Granen mycket stor sen många år och ofta rör det sig om flera hundra i kön.

– Behovet av såna lägenheter är stort och även om det är på gång med ett trygghetsboende på gamla Sibyllatomten ser vi att det behövs fler, säger Jacob Käll.

Värderingen som gjorts landar på drygt 50 miljoner kronor.

Vad gör ni nu?

– Nu tittar vi på övriga förutsättningar eller om det finns andra hinder att sälja.  Det ska redovisas för kommunstyrelsen i juni. Känns det bra trycker vi på säljknappen för att ta in anbud och villkora det med att fastigheten byggs till, säger Jacob Käll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!