Lantbrukare som "leker" polis på film

Lantbrukaren Anders Tildemyr i Vasketorp har fått ett ganska coolt extraknäck. Han är filmpolis. Nu är han aktuell i "Flickan som lekte med elden" - och fler filmjobb kan det bli med en bror som driver firman Svenska Filmpoliserna. Men när brorsan ville ha med honom som polisstatist i Wallander tackade han nej. - Jag hade inte tid. Jag var tvungen att jobba i skogen.

Vimmerby2009-09-23 06:18


Närmare en halv miljon biobesökare runt om i Skandinavien lockades att se Lisbeth Salander göra upp med sitt förflutna i "Flickan som lekte med elden" under premiärhelgen. Därmed ligger andra filmen i Stieg Larsson-trilogin etta på biolistorna både i Sverige, Norge och Danmark.
Anders Tildemyr i Vasketorp har också sett filmen och tycker att den är bra. Till skillnad från oss andra kan han dessutom säga "där är jag!", när han skymtar förbi några gånger i slutscenerna.
- Det är ju inte så mycket som blir kvar, men visst är det kul.

Svenska Filmpoliserna
Mjölkproduktionen har han nyligen avvecklat. Nu kör han på entreprenad. Att bönder behöver fler ben att stå på är ingen nyhet, men frågan är om inte Anders Tildemyrs nya jobb i filmbranschen tillhör det ovanligare. Eller kanske inte? Vid köksbordet i Vasketorp sitter kusinen Lars Lindgren med en kopp kaffe. Lars är till vardags skogsentreprenör i Fagerhult utanför Virserum och också han är polis i "Flickan som lekte med elden". Vid samma köksbord sitter Nils-Erik Forslind, till vardags rörmokare i Hallingeberg, som fått en polisroll i en tv-serie som sänds i SVT nästa höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om