Lärcenter får inte plats på gymnasiet

Det går inte att ge flytta Vimmerby Lärcenter till gymnasiets lokaler: det svaret ger barn- och utbildningsförvaltningen till kommunstyrelsen genom gymnasiechefen Lena Högback Nimhed.

Vimmerby2011-10-27 06:31

Hon ger också svar på frågorna om det är möjligt för kommunen att starta eget Naturbruksprogram och om det är aktuellt att starta ett teaterprogram i Vimmerby.
I och med att Vimmerby Lärcenter och Vimmerby Gymnasiet blir en gemensam organisatorisk enhet väcktes frågan om gemensamma lokaler. I praktiken var tanken att Lärcenter skulle flytta över till gymnasiets lokaler, som skulle kunna bli mer rymliga i takt med att elevantalet sjunker de närmaste åren.

Lokalerna räcker inte
Kommunstyrelsen ställde frågan om så var möjligt. Nu har gymnasiechefen Lena Högback Nimhed svarat både kommunstyrelsen och även redovisat svaren till barn- och ungdomsnämnden.
Hon konstaterar att det inte kommer att finnas några lediga lokaler på gymnasiet, trots minskade elevkullar.
- Även mindre elevgrupper kräver sina karaktärssalar, skriver hon. Hon påpekar också att det i år är knappt 600 elever på gymnasiet och att Vimmerby Lärcenter har totalt en bra bit över 300 deltagare i de olika utbildningarna.
Kommunstyrelsen får också ett nej på frågan om kommunen kan eller bör satsa på naturbruksprogram i egen regi. Det är främst de skolorna som lockar elever från kommunen för sina gymnasiestuider. Men också här blir det nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om