Lars i kassan - bilden av en trotjänare

Började som springgrabb för 50 år sedan - nu trappar han ner, och i morgon blir det tårta.

Lars Andersson, bilden av en trotjänare. Som 15-åring började han  som springgrabb. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Lars Andersson, bilden av en trotjänare. Som 15-åring började han som springgrabb. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-02-25 10:22


Lång och trogen tjänst - ett riktmärke för det brukar vara 25 år på samma jobb. För Lars Andersson i kassan på Tempo är det ingenting. Han har jobbat 50 år i samma företag och på fredag firas trotjänaren med kaffe och tårta i butiken.

- Man kan ju undra vart alla år har tagit vägen.

När Lars Andersson var 15 år, 1966, började han jobba för Stenberg & Johansson - på den tiden låg butiken i botten på Stjärnhusen.

- Jag började som springgrabb och körde ut varor till hushåll och ålderdomshem med trehjulig moped.

En rolig och uppskattad service som gjorde att han med tiden kom att ha väldigt bra koll på vad gatorna i stan heter och var alla kunder bodde.

- Det är ju en kunskap man inte kan skryta med idag. Det var roligare på det viset, förr. Både vi och kunderna hade ju lite mer tid över för lite småprat.

Åren rullade. När butiken flyttades till nuvarande adress på Storgatan 1982 följde förstås Lars Andersson med. 1994 brann butiken ner och fick tillfälligtvis flytta tillbaka till de gamla lokalerna i Stjärnhusen. Sedan 2004 är det Roger och Jenni Jonsson, som driver butiken.

- Man har ju avverkat några chefer, och butiken har också bytt namn. Vi har hetat både Spar och Vivo-Träffen innan vi blev Tempo.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om