Larsson efter Hansson?

Leif Larsson kan komma att byta ut kommunalrådsstolen i Vimmerby mot en stol i riksdagen i Stockholm efter valet nästa år. - Jag har ställt mig till partiets förfogande, både i riksdagsvalet och i kommunvalet, sen är det upp till partiet och väljarna att avgöra, säger Leif Larsson i en kommentar.

Vimmerby2005-09-08 06:47

Det är Sveriges Radio Kalmar som hänvisar till anonyma centerkällor när Leif Larsson i Vimmerby utses till Agne Hanssons efterträdare som riksdagsman för länet efter nästa val.
Enligt Leif Larsson har Agne Hansson meddelat att han avser att sluta efter 24 år som riksdagsman. Men enligt Agne Hansson själv blir det besked först i mitten av november.
- Då börjar förnomineringen och då ska jag ge mitt besked dit. Tills dess funderar jag - och kör på för fullt med riksdagsuppdraget, säger han.
Han förstår dock att spekulationerna drar i gång.
- 24 år i riksdagen och före det tolv år i landstinget är lång tid, säger han.
Enligt en källa med god insyn i det centerpartistiska nomineringsarbetet som vår tidning talat med var Maud Olofssons vädjan till Agne Hansson vid förra valet, ett tungt vägande skäl till att han är kvar under innevarande mandatperiod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!