Larsson mister ordförandeposten

Kommunalrådet i Västervik, Harald Hjalmarsson, m, blir ny ordförande i Regionförbundet. Därmed mister centerns Leif Larsson uppdraget han haft i fyra år.

Vimmerby2010-10-20 07:03

Han dock bli kvar i en form av delat ledarskap i Regionförbundet. Hjalmarsson avser nämligen att bara lägga 20 procent på regionuppdraget.
- Förslagsvis kommer jag att arbeta 80 procent i kommunen och resten i regionförbundet, säger Harald Hjalmarsson i en kommentar till uppgörelsen i Västerviks- Tidningen.
På måndagskvällen blev Alliansen överens om fördelningen av de regionala uppdragen. I kraft av framgångarna i valet tar moderaterna över ordförandeposten i regionförbundet, en post som centern haft sedan 2002, och som Leif Larsson, Vimmerby innehaft de fyra senaste åren. Centerpartiet ska istället tillsätta posten som vice ordförande. Leif Larsson är föreslagen till det uppdraget av sitt parti som har stämma där den saken ska beslutas om på lördag.

Delat ledarskap
Samtidigt avser dock Harald Hjalmarsson att ha kvar sitt uppdrag som kommunalråd i Västervik på 80 procent. Något han hoppas få kommunstyrelsens stöd för, vilket innebär att han endast kommer att jobba för Regionförbundet till 20 procent.
Harald Hjalmarsson avser att dela upp arbetsuppgifterna på andra medarbetare i Regionförbundet.
Leif Larsson har haft motsvarande en 70-procentig tjänst under sin tid som ordförande.
- Mitt arvode har legat på 70 procent av snittet för vad länets kommunalråd har i arvode, vilket innebär att jag har 30 000 kronor i månaden, men i praktiken har uppdraget inneburit mer än heltid i arbetstid. Det blir mycket resor och kontakter och engagemang, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om