LasseMaja erövrar världen

Superpopulära författaren Martin Widmark, delårsboende i Rumskullatrakten, har mycket på gång. Nu kommer böckerna om LasseMajas detektivbyrå ut i USA, i höst har filmen om deckarna premiär, en utställning öppnar på Junibacken i Stockholm och nästa år är det premiär för LasseMaja på Göteborgsoperan.

Författaren Martin Widmark är på väg att erövra världen med böckerna om LasseMaja

Författaren Martin Widmark är på väg att erövra världen med böckerna om LasseMaja

Foto:

Vimmerby2013-09-07 04:06


Böckerna om LasseMaja, skapade av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis, har hittills sålts i mer än 2,5 miljoner exemplar runt om i världen. Böckerna toppar ständigt boklistorna och är dessutom mest utlånade på svenska bibliotek. Nu håller deckarduon på att segla upp som favoriter för nya unga läsare i andra länder. Rättigheterna är sålda till 25 länder.
Nyligen har Widmark och Willis tecknat ett unikt avtal med amerikanske Penguin Young Readers Group. Åtta böcker om LasseMajas detektivbyrå, som på engelska hter The Whodunit Detective Agency, ska ges ut i USA. Det är första gången en svensk barnbok ges ut av Penguins imprint Grosset & Dunlap.
- Att LasseMaja publiceras på den amerikanska marknaden är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger Martin Widmark, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om