Låsta bommar mot busliv: Så gick det för Dollarstore

Dollarstores beslut att sätta bommar vid parkeringen till sin butik i Vimmerby löste problemet med nedskräpningen. Det uppger Tommy Holmström på företaget.

Tommy Holmström på Dollarstore säger att det nu fungerar bra på parkeringen.

Tommy Holmström på Dollarstore säger att det nu fungerar bra på parkeringen.

Foto: Niklas Holm

Vimmerby2021-03-30 21:00

Dollarstore i Vimmerby hade stora problem med nedskräpning på sin parkering.

– Det kunde vara 40-talet bilar här en helg. Och när vi kom för att öppna så låg det krossat glas i mängder och det kunde finnas rester av spyor och folk hade urinerat på väggarna. Så det såg katastrofalt ut och personal fick ägna timmar åt att städa.

Så beskriver Tommy Holmström hur det såg ut på parkeringen så sent som i höstas. 

– Lyktstolpar kördes sönder och det var spår efter burnouts.

Men när företaget bestämde sig för att stänga av parkeringen med bommar, vilket vi rapporterade om i mitten av december, ja då löste sig problemet på en gång.

– Vi öppnar på morgonen och låser på kvällen, säger han och låter förstå att det inte är någon stor sak.

Tidigare inträffade det att kunder vände, för att inte riskera att få glaskross i däcken på bilen, det slipper man bevittna nu:

– Så det har fungerat bra. Men sen hör det väl också till saken att det varit vinter med kyla och inte fullt lika roligt att hänga tillsammans utomhus i timtal, säger Tommy Holmström. 

Han uttrycker viss förståelse för att "motorburen ungdom" (som kanske inte alltid är så ung) vill ha någonstans att samlas. Tidigare har Granngården stängt igen sin parkering med grindar av liknande problem med nedskräpning och buskörning.

Tommy Holmström uppger också att samarbetet med lokalpolisen fungerat bra för att stävja problemen med skräp och buskörning.

Bommar till parkeringen löste problemet med nedskräpning för Dollarstore i Vimmerby.
Bommar till parkeringen löste problemet med nedskräpning för Dollarstore i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!