Larm om brand i lastbilsdäck

Ett larm om en brand på en lastbil inkom till SOS Alarm strax före klockan 14 på fredagen. Vid 16-tiden var räddningstjänsten så gott som klara på platsen och trafiken kunde rulla på igen.

Brinnande lastbilsdäck på riksvägen

Brinnande lastbilsdäck på riksvägen

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-23 13:55

Enligt de initiala uppgifterna ska det brinna i ett bakdäck på en lastbilstrailer. Det ska ske norr om Hylta. Enligt Trafikverkets information är det på riksväg 23/34, strax utanför Vimmerby. 

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att räddningstjänsten just anlänt till platsen. Lastbilen står på en parkeringsficka och blockerar inte vägbanan, utan trafiken kan passera. Räddningstjänsten kommer nu att arbeta med att släcka ner branden i lastbilsdäcket. 

Vimmerby Tidnings reporter Jimmy Karlsson är på plats och berättar att släckningsarbetet är igång. Vägen är helt avstängd just nu och ingen trafik kan passera. 

Enligt prognosen på Trafikverkets hemsida så ska vägen öppnas igen vid 14.30. Händelsen beräknar påverka trafiken fram till 15. 

Uppdatering 14.37:

Enligt Trafikverkets hemsida så ska vägen inte längre vara avstängd, men händelsen har fortsatt stor påverkan på trafiken. Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att räddningstjänsten fortsatt är på plats, men har ingen uppgift huruvida vägen är öppen eller avstängd fortsatt. 

undefined
Brinnande lastbilsdäck på riksvägen
undefined
Riksvägen är helt avstängd under släckningsarbetet.
undefined
Släckningsarbetet är i full gång.

Uppdatering klockan 16.10:

– Nu är de klara på plats. Så ungefär om tio minuter någonting ska det vara full framkomlighet på vägen och de ska lämna då, uppger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Enligt ledningsoperatören ska släpet bärgas under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!