"Låt dem stänga av elen"

Om inte Stefan Gustavsson håller sig till försäljning av fisk och skaldjur i sin torgbod hotar kommunen med att stänga av elen.- Bryter de avtalet skapar de bara ytterligare problem för sig själva. Jag kommer inte att ge vika, säger han.

Vimmerby2012-07-04 06:24

Avtalstvisten mellan Stefan Gustavsson, som tillsammans med sin fru WanPhen Boonmeemak driver Vimmerby Fisk & Skaldjur, och Vimmerby kommun har väckt stor uppmärksamhet.
- Oj, jag gör inget annat än svarar i telefon, säger Stefan Gustavson.

Missnöje
Han hyr en av torgbodarna på Sommartorget. Och det är frågan vad han får använda den här boden till som resulterat i låst läge mellan honom och kommunen. Stefan Gustavsson å ena sidan lutar sig mot det avtal som skrivits under av båda parter och där det står att avtalstiden på tre år gäller matservering. Han serverar både det ena och det andra - bland annat fisksoppa, fish and chips, men också glass, baguetter och kaffe.
Kommunen å andra sidan förklarar att det förvisso begåtts ett fel - samma avtal har av misstag skickats ut till alla entreprenörer som bedriver verksamhet på Sommartorget - men att Stefan Gustavsson borde ha förstått att han ska ägna sig åt den verksamhet som står angiven i bolagsordningen: försäljning av fisk och skaldjur.
Eftersom entreprenörerna på Sommartorget ska ha ensamrätt på viss verksamhet - en entreprenör vann exempelvis restauranganbudet, någon annan säljer glass, café Bakfickan hyr uteservering för försäljning av kaffe - har Gustavssons servering skapat missnöje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om