"Låt oss jobba"

Moderaternas partisekreterare vill ändra lagen så att äldre får rätten att jobba även efter 67 år. - Jättebra förslag. Jag hade absolut jobbar kvar om jag hade fått, säger Ebba Friberg, som slutade arbeta i höstas efter 40 lyckliga år på samma arbetsplats.

Vimmerby2008-03-06 07:22

Åldern ska inte längre vara ett giltigt skäl för uppsägning, tycker moderaternas partisekreterare Per Schlingmann, som vill ändra lagen så att de som så önskar får rätt att jobba kvar efter att de fyllt 67.
Han anser att fler måste jobba längre för den framtida välfärden, men säger också att en generell höjning av pensionsåldern inte är aktuell. Däremot tycker han alltså inte att arbetsgivare ska kunna säga upp anställda som är äldre än 67 år av åldersskäl.

"Jättebra"
Ebba Friberg i Tuna har hört förslaget i nyheterna och reagerade direkt positivt.
- Låter jättebra. Jag tycker det är självklart att man ska få fortsätta att arbeta om man orkar och vill.
Ebba Friberg hade själv inte tvekat en sekund om hon haft möjlighet att jobba vidare i köket i Tuna skola, där hon började i augusti 1967. Men efter att hon fyllt 67 år i augusti i fjol fick hon bara arbeta månaden ut.
- Det var svårt att gå hem, eftersom jag trivdes så fantastiskt bra. Man hade traskat till jobbet i 40 år, och så plötsligt ingenting. Hade jag fått fortsätta hade jag gjort det. Jag vet ju att det finns de som inte vill annat än sluta tidigare, om de kan, men för mig var det tvärtom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om