Lättare restriktioner gynnar turistattraktioner

MX World och Kalles lek och lattjo har haft fullt med besök under sommaren, trots det fina sommarvädret.

"Vi har haft det helt fantastiskt", säger Magnus Frodig på MX World.

"Vi har haft det helt fantastiskt", säger Magnus Frodig på MX World.

Foto: Torbjörn Allvin / Arkiv

Vimmerby2021-08-10 06:00

Trots det varma och soliga sommarvärdet har både turister och Vimmerbybefolknig valt att besöka inomhusaktiviteterna MX World och Kalles lek och lattjo.

Kalles Lek och Lattjo som öppnade upp i början av sommaren efter att ha varit stängt en längre period har under de senaste månaderna haft begränsat antal besökare per dag för att slippa onödig trängsel. Men det har inte hindrat folk att ta sig dit.

– Vi har haft det ganska bra, jag är nöjd, säger Maria Carlsson på Kalles Lek och Lattjo.

Att gästerna valt att besöka leklandet även om vädret har tillåtit bad och utomhuslek tror Maria Carlsson beror på att många redan fått sin dos av utomhuslek under pandemin och nu är redo att göra sånt som inte gått att göra det senaste året.

– Vi har sett en liten ändring i trenden. Annars brukar det vara mycket folk under de regninga dagarna och få under de soliga, men i år har det varit hyfsat med besökare även de varma dagarna, mer än under andra år. 

Vad beror det på tror du?

– Många vill nog vara där när det är så få som möjligt, det är bra att de sprider ut sig. Sen tror jag också att folk har hunnit vara ute mer nu den senaste tiden, man har inte problem att offra en utedag, man har varit så väldigt mycket ute så man har fått den delen också.

undefined
Maria Carlsson på Kalles Lek och lattjo tror att många väljer att göra inomhusaktiviteter nu även om vädret är bra eftersom inomhusaktiviteterna varit begränsade sedan pandemins start.

På Kalles lek och lattjo ser de även ett trendbrott i vilka som kommer och besöker.

– Det har varit mer turister i år än andra år, men även Vimmerbybor som väntat och längtat efter att vi ska öppna igen.

Även till MX World är det många turister som har hittat in.

Hundkojeklubb, bussresor och motorcykelgäng är bara några av de som valt att göra ett besök hos MX World i sommar, och enligt ägaren Magnus Frodig har juli månad varit något utöver det vanliga. 

– Vi har haft det helt fantastiskt, förra veckan hade vi 86 besökare på en dag och 73 en annan, sen har vi legat runt 50 besökare om dagen. På vintern kan vi ha två besökare en dag och noll en annan, så det har varit jättebra, säger Magnus Frodig. 

undefined
"Vi har haft det helt fantastiskt", säger Magnus Frodig på MX World.

De som besöker museet är många gånger de som åker till Vimmerby just för att göra ett besök där, men det är även en del turister som passar på när de ändå är här. 

– Alla längtar efter att få komma ut nu när vi har varit instängda i två år, säger han.

Även framåt hösten har de redan fått in bokningar på sällskap som ska komma och göra ett besök. 

– Det är som att det exploderar nu, säger Magnus Frodig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!