Ledande politiker polisanmäld för förtal

Kommun- och landstingspolitikern Peter Högberg S, polisanmäls för förtal för ett inlägg på sin blogg. Bakom anmälan står bygg- och målerichefen på det kommunala bolaget Vimarhem, Lars Sandberg, som anser att Högberg far med kränkande osanningar.

Kommun- och landstingspolitikern Peter Högberg, S, är polisanmäld för förtal.

Kommun- och landstingspolitikern Peter Högberg, S, är polisanmäld för förtal.

Foto:

Vimmerby2013-09-26 06:45


- Det är fruktansvärt när en ledande kommunpolitiker hänger ut privatpersoner utan att kolla fakta. Jag känner mig kränkt, säger Lars Sandberg till vår tidning.
I helgen skrev Peter Högberg ett inlägg på sin blogg om vad han kallar "krisen i Vimarhem. Där ondgör han sig främst över det politiska styret av bolaget och aktuella frågor som trygghetsboendet. Han upplyser också om fallet med en faktura på 17 000 kronor som en hyresgäst drabbades av och som vår tidning granskat ingående. Om det skriver Högberg bland annat: "Den som har gjort kontrollen är en av Vimarhems anställda som sedan anlitat sin brors städfirma där också hans sambo är anställd."
- Inget av det är sant. Jag gjorde inte besiktningen och jag har inte beställt en enda städning på fyra år, säger Lars Sandberg som sökt Peter Högberg flera gånger, men inte fått något svar.
Nu har han gjort en polisanmälan mot kommunpolitikern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om