Lek och nöje på gång efter plåtladan

Det finns planer på en ny lek- och nöjesanläggning i Vimmerby. Bakom planerna står ett bolag som nu är nära att köpa plåtladan vid Odal av kommunen. Miljö- och byggnämnden har beslutat om en tillfällig utfart och att infartsfrågan ska lösas. Ett rivningslov av fastigheten kommer att beviljas inom kort.

Vimmerby2013-06-14 06:22

Plåtladan vid Odal, eller Odalladan som den också kallas, har varit i fokus i flera omgångar. Först när kommunen köpte den för 2,6 miljoner kronor för sex år sedan. Efter det har kommun försökt att sälja fastigheten flera gånger. Första gången 2012 köpte ett danskt fastighetsbolag fastigheten. Men den affären fullföljdes aldrig.
I vintras gjordes ett nytt försök och flera andbud kom in. Något färdigt köpeavtal har dock inte skrivits under ännu. En avgörande anledning är att man väntat in de beslut som nu behandlats i miljö- och byggnämnden.

Tillfällig utfart i fem år
Vid sammanträde i maj beviljade nämnden lov för en tillfällig utfart från fastigheten direkt till Vimmerbyallén, men bara med rätt att svänga höger, det vill säga i riktning mot viadukten.
Nu förlängs det tillfälliga lovet från två till fem år, och med möjlighet att förlänga det i ytterligare fem år efter det.
- Det är intressenten som vill köpa fastigheten som ansåg att två år var för kort tid, säger Bo Svensson, C, ordförande i miljö- och byggnämnden.
Nämnden beslutar också att inleda ett planuppdrag för en ny lokalgata som ska ansluta fastigheten Flundran 19, som är den formella beteckningen på plåtladan, med det så kallade "fjärde benet", alltså den fjärde anslutningen i Vimmerbyrondellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om