Leksaksskifte på sjukan

Alldeles nya leksaker och barnmöbler till väntrummet på vårdcentralen i Vimmerby. Den idén kläckte Ladies Circle och Round Table i Vimmerby. - Det var verkligen dags - möblerna var tråkiga och gamla och leksakerna slitna och inte kompletta, säger Berit Lundqvist, ordförande i Ladies Circle.

Sebastian Håårdh fann sig synnerligen väl tillrätta bland alla sprillans nya leksaker i väntrummet på vårdcentralen.

Sebastian Håårdh fann sig synnerligen väl tillrätta bland alla sprillans nya leksaker i väntrummet på vårdcentralen.

Foto:

Vimmerby2007-03-29 06:41

De båda världsomspännande välgörenhetsorganisationerna är inte så stora i Vimmerby - Ladies Circle har 14 medlemmar upp till 45 år och manliga motsvarigheten Round Table har 16 medlemmar upp till 40 år.
Men ändå har de båda, i samprojektet "Side by side" uträttat riktigt stordåd; nya leksaker till akutmottagningen i Vimmerby och dessutom 10 000 kronor till Barncancerfonden.
Ofta jobbar man med nationella projekt, bland annat för stiftelsen "Min stora dag" och antimobbingföreningen Friends. I december bestämde dock de båda Vimmerbyklubbarna att de ville göra något tillsammans, på det lokala planet.
- Frågan var bara vad vi skulle göra, men så kom någon med idén om nya leksaker och barnmöbler till väntrummet på vårdcentralen och det var verkligen något som behövdes, säger Berit Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om