Lenas modiga val av ny scen i livet

Som teaterpedagog i Kulturskolan har hon sett barn och unga växa genom att göra det som är lite läskigt.
Att gå utanför det invanda och bekväma.
Nu gör Lena Hellström själv en förändring. Hon lämnar jobbet hon brinner för - för att hon vill bo i Kalmar.
- Många höjer lite förvånat på ögonbrynen, men när jag berättar tycker de att jag är lite modig.

Vimmerby2014-06-20 04:05


"Lämnar" betyder i det här fallet att Lena Hellström tar tjänstledigt, ska poängteras.
- Ofta gör man förändringar i livet för att man är piskad. Jag är inte ett dugg piskad, tvärtom trivs jag bra med mitt jobb på Kulturskolan och det har varit en otrolig förmån att få vara med i nio år och bygga upp den fantastiska verksamhet vi har idag.
Hon och hennes man har gett efter för en sedan länge närd dröm om att bo vid havet.
- Det är något med luften och vattnet. Och vi gillar Kalmar. Så till slut tog vi steget, lämnade vårt hus i Södra Vi och flyttade dit. Jag tänkte att det skulle gå bra att pendla till mitt jobb i Vimmerby, men det blev slitigt i längden. Så valet att ta tjänstledigt från Kulturskolan är en konsekvens av det.
Lena Hellström är en teatermänniska. Hon engagerade sig i Komedianterna redan 1994. Och teaterintresset kom också att involvera hennes och andras barn, ungefär vid samma tid.
- Vi var några stycken, jag och Maud Nilsson, Maja Westberg Enqvist och Karoline Johansson, som i mitten av 90-talet drog igång teaterlek för barn genom Komedianterna. Det blev ideell barnverksamhet i olika omgångar, som sedan ledde till att jag 2005 anställdes på timmar i Agneta Regells projekt "Den konstnärliga barn- och ungdomsteatern", som lade grunden för Kulturskolans verksamhet. Det var fortfarande i samarbete med Komedianterna.
Med tiden utökades teaterverksamheten på Kulturskolan och 2011 anställdes hon som teaterpedagog på heltid.
- Ett otroligt roligt jobb, och man möter ju både barn och unga som frivilligt söker sig till teatern och de som inte gjort det - i tjänsten ingår att leda fem eftermiddagsgrupper som är spridda i ålder från 7 till 19 år - till att jobba i olika projekt mot skolan och att träffa alla femmor via kulturgarantin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om