Letade efter Ronja och Birk: "Viktigt vi hittar rätt"

Tova Starenflykt från Södra Vi och Linnae Huiskes från Pelarne drömmer båda om att få spela Ronja Rövardotter i den nya tv-serie som ska spelas in. För dem blev lördagens audition ett stort äventyr.

Det var stort intresse i Vimmerby för att bli Ronja Rövardotter i den nya tv-serien som ska spelas in och ha premiär hösten 2023. Alice Hartvig visar in Tova Starenflykt, Södra Vi, Olympia Henningsson, Växjö, Bianca Sinclair, Jönköping, och Julia Ehrlington, Jönköping, in till audition.

Det var stort intresse i Vimmerby för att bli Ronja Rövardotter i den nya tv-serien som ska spelas in och ha premiär hösten 2023. Alice Hartvig visar in Tova Starenflykt, Södra Vi, Olympia Henningsson, Växjö, Bianca Sinclair, Jönköping, och Julia Ehrlington, Jönköping, in till audition.

Foto: Stefan Lindblom/TT/Charlotte Madestam

Vimmerby2021-11-13 19:00

Vimmerby är en av flera städer Viaplay, Filmlance och Maggie Widstrand Casting besöker för att leta efter en ny Ronja och Birk.

– Jag tycker själv jag är en liten Ronja. Jag gillar ju att klättra och har varit i en grotta nästan lite som Björngrottan i Ronjafilmen, fast inte på en klippa, sa Linnae Huiskes när hon och mamma Marlies Verheggen hjälptes åt att fylla i de uppgifter som efterfrågades inför audition.

undefined
Linnae Huiskes från Pelarna tipsades av 21-årige storebrorsan om att söka rollen som Ronja. "Jag tycker själv jag är en liten Ronja, för jag tycker om att klättra och vara i skogen", sa hon medan hon fick hjälp av mamma Marlies Verheggen att fylla i de upgifter som behövdes inför audition. På www.vimmerbytidning.se kan du följa hennes äventyr.

Första rummet, där alla samlades, var fullt av förväntansfulla och nervösa flickor och pojkar mellan nio och elva år, som väntade på att få följa med Alice Hartvig in till rollsättaren Maggie Widstrand.

Castingassistent Amanda Pajus var nöjd med gensvaret.

– Jätteroligt att så många söker, det är viktigt att vi hittar rätt, så nu reser vi land och rike runt.

undefined
På bilden Dan Håfström och Hanna Zetterberg som Birk och Ronja i filmen från 1984.

Molly Ahlström från Rimforsa, hade åkt till mamma Emma Ahlströms barndomsstad Vimmerby för att kombinera audition med ett besök hos mormor och morfar.

– Jag gillar att spela teater, så det vore väldigt roligt att få den här rollen, sa hon och berättade att hon gillar att vara i skogen, som den scout hon är.

– Nu känns det jättepirrigt i magen, sa hon när det var dags att kliva in i lokalen.

undefined
Systrarna Melleny, 11 år, och Meya, 9 år, Falkstål hade åkt från Nybro för att delta i audition. Men de såg inte varandra som konkurrenter, även om de båda förstås gärna vill ha rollen som Ronja. "Jag går på teater, så jag gav Melleny lite goda råd på väg hit", sa Meya. På det här sättet är det ju två chanser att någon av systrarna Falkstål får rollen.

Systrarna Melleny och Meya Falkstål hade åkt från Nybro till Vimmerby. Nu testade de för samma roll, fast så värst mycket konkurrenter verkade de inte vara.

– Jag går på teater, så jag gav Melleny lite goda råd på vägen hit, säger Meya.

undefined
Alice Hartvig hälsar Mira Thel, 10 år från Ljungby välkommen till lördagens audition i Vimmerby. Mamma Mona Thel i bakgrunden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om