Levande stadshistoria

Tjuvaktiga fruntimmer. En bödel och hans rackare. Eller varför inte Nils Collin, borgmästare 1695 - alla kan du möta på Vimmerbys gator i sommar under Komedianternas levande stadsvandringar.

Calle Carlsson livar upp stadsbilden i Vimmerby i sommar i den här utstyrseln. Han gestaltar en bödel i Komedianternas levande stadsvandringar.

Calle Carlsson livar upp stadsbilden i Vimmerby i sommar i den här utstyrseln. Han gestaltar en bödel i Komedianternas levande stadsvandringar.

Foto:

Vimmerby2010-07-03 04:05


Nu behöver ju inte nödvändigtvis guidade stadspromenader av mera traditionellt slag stå i något som helst motsatsförhållande till "levande". Ann-Louise Glader på Vimmerby Turistbyrå betonar också båda varianternas betydelse.
- Grupper som vill gå en mera traditionell stadsvandring där får lite mera fakta om byggnader och sådant kan även fortsättningsvis boka det - Komedianternas vandringar med levande historia är ett välkommet komplement, som vi fått önskemål om flera gånger.
Promenaderna börjar nu på tisdag och går tisdagar, torsdagar och lördagar under juli.
- Många är eld och lågor och det här är verkligen ett äventyr för oss. Det kommer att kosta en hel del pengar trots att alla deltagare ställer upp ideellt - bara klädhyran är 10 000 kronor. Bland skådespelarna finns allt från gamla veteraner till helt oprövade, så visst är det en utmaning. Förhoppningsvis lär vi oss vad som funkar, och vad som inte gör det, säger Anders Enqvist, Komediant som väl får räknas till de "gamla veteranerna".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om