Lika villkor

Vimmerby kommun har ännu inte lyckats klara ut Vimmerby IF:s konstgräsbehov. Då kommer nästa förening med sina behov. Gullringens GoIF vill också ha kommunalt stöd till en konstgräsplan - på samma villkor som VIF.

Gullringens GoIF ger sig in i debatten om konstgräs. Klubben vill ha lika villkor som lokalkonkurrenten Vimmerby IF.

Gullringens GoIF ger sig in i debatten om konstgräs. Klubben vill ha lika villkor som lokalkonkurrenten Vimmerby IF.

Foto:

Vimmerby2009-06-25 06:13


- När vi sätter spaden i jorden ska vi behandlas lika i vår egen kommun som Vimmerby IF när det gäller investeringsbidrag till konstgräset. Det är lika med 70 procent i investeringsbidrag i samband med investering i konstgräs, skriver föreningens styrelse i en skrivelse till kommunstyrelsen.
Gullringen grundar sin ståndpunkt på det förslag till uppgörelse för en konstgräsplan på Ceosvallen i Vimmerby som tagits fram av teknik- och serviceförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen och VIF. Förslaget är dock inte beslutat ännu, men enligt klubbens och kommunens ekonomiska beräkningar ska det kosta runt åtta miljoner kronor att förverkliga. Kommunen ska stå för fem och VIF för tre miljoner.

Nära 70 procent i stöd
Det är den fördelningen Gullringen GoIF förutsätter att kommunen också avser att ge i investeringsbidrag till Gullringen.
- Fem miljoner plus moms i investeringsbidrag innebär nästa 70 procent kommunalt stöd, lyder klubbens beräkning.
Den planerade konstgräsplanen i Gullringen beräknas kosta 5,6 miljoner kronor inklusive moms, och det är alltså 70 procent av den summan Gullringen GoIF vill ha i kommunalt stöd.
Gullringen sätter också fokus på momsfrågan.
- Kan vi också räkna med att kommunen kan gå in som entreprenör för oss oså att momsen kan lyftas? undrar styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om