Lills Lugna ser fram mot mer massage

När Lill Terol slog upp dörrarna för "Lills Lugna" på Sevedegatan i mars 2021 var det som nyinflyttad och nyetablerad.

"Man måste nå olika slags kunder för att få det att fungera", säger Lill Terol.

"Man måste nå olika slags kunder för att få det att fungera", säger Lill Terol.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2022-08-10 18:00

I den före detta frisersalongen erbjuder Lill Terol fotvård, massage, ansiktsbehandlig, försäljning av skönhetsprodukter och även av exklusiva strumpor. Allt för att våra fötter med tillhörande kroppar ska ha det bra.

– Jag hade en ambulerande fotvårds-service först och det var bra eftersom jag kunde känna av hur det var att jobba med folks fötter. Jag tyckte det var väldigt roligt. Pandemin gjorde faktiskt att jag kunde gasa på med olika utbildningar och så. Och nu är jag här.

– Jag är ju inte medicinsk fotvårdare och det finns redan fyra-fem stycken i Vimmerby. Men det finns ingen som har min spa-betonade inriktning. Jag kan ta allt utom den rent medicinska fotvården. Vanligtvis är det 50/50 mellan massage och fötter. Massagen är heller egentligen ingen sommarverksamhet. Folk känner sig kanske lite ofräscha. Det kommer säkert mer när semestern är över.

Hur kom det sig att du flyttade till Vimmerby?

– Jag har "tindrat" mig hit. Jag fick kontakt med en Vimmerby-man som nappade på Tinder. Förra året i februari flyttade jag hit med min verksamhet.

– Lite ekonomiskt ängsligt var det att satsa på egen salong, fortsätter Terol. Jag fick ta ett lån men å andra sidan är mina barn utflugna. Jag har dessutom en ganska låg hyra privat och då kan man satsa mer på företaget.

– Jag känner mig väl välkomnad i Vimmerby. Wetterströmska Gårdens kvinnosällskap välkomnade mig och det var fint. Man måste ju ha nya nätverk. Min karl är också härifrån och då kom jag ju in i hans nätverk. Många säger att Vimmerbyborna är slutna men jag tycker inte det. 

Kommer det turister till dig?

– Främst sådana som suttit i bil i AC i många timmar. Då har jag frigjort tid för dem. Det är bara roligt när de får plats i schemat också. Annars är det sällan som "drop-in" fungerar. Jag har mest folk i stan här som blivit stammisar. Igår hade jag faktiskt en kund från Borås och då kunde vi tala lite om vad som händer där. Det var väldigt kul.

– Jag annonserar lite grann för att synas. Men man måste nå olika slags kunder på olika sätt. Instagram och Facebook är också viktiga. 

Det låter som allt gått som en dans för dig?

– Jag har faktiskt haft lite svårt med att sälja produkter eftersom jag ju har tidsbokade besök. På marknader går det vanligtvis bra att sälja. Annars säljer jag mest till folk som kommer och har bokat tid.

I höst blir det mer fokus på mjuk massage för kropp och själ, berättar Lill Terol.
I höst blir det mer fokus på mjuk massage för kropp och själ, berättar Lill Terol.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!