Linnea är au pair i Norge

Linnea Ericsson jobbar som au pair i Oslo och tänker stanna ett helt år. - Svenska arbetsgivare vågar inte anställa ungdomar. Det är därför vi drar till Norge - där är vi eftertraktade.

Linnea Ericsson är au pair i Oslo och tar bland annat hand om barnen Amalie, 4 och Petter, 2.

Linnea Ericsson är au pair i Oslo och tar bland annat hand om barnen Amalie, 4 och Petter, 2.

Foto:

Vimmerby2011-03-21 07:14


Sommarjobb på Astrid Lindgrens Värld. Sedan kom hösten och Linnea Ericsson sökte jobb.
Och klättrade på väggarna.
Hon fick vikariat inom barnomsorgen och trivdes bra, men ville bort från Vimmerby och klara sig själv.
- Men jag hade verkligen svårt att bestämma mig vart jag skulle ta vägen och vad jag skulle göra. Till slut fick jag genom kontakter tag i en familj i Oslo som sökte ny au pair. Efter mycket velande bestämde jag mig för att lämna familj, vänner och pojkvän i Vimmerby och den 2 januari flyttade jag till Oslo. Tanken är att jag ska stanna året ut.

Trivs
Den stora skillnaden är att bo 50 mil hemifrån och inte ha familj och vänner på armlängds avstånd. Men hon gillar att struktur och rutiner tagit stor plats i livet igen.
- Det påminner om tiden på gymnasiet. Det var värre efter att jag tagit studenten och jag inte ens hade planer för nästa dag.
Linnea trivs med jobbet, familjen och Oslo.
- Min norska familj består av Amalie, 4 år, Petter, 2 år och två underbara föräldrar som heter Christian och Emilie. Mina dagar börjar kvart i åtta med att jag hjälper till med frukosten. Sedan kör jag Amalie till t-banan, som hon åker med till sin förskola, som ligger högt uppe vid Holmenkollen. Under dagen sköter jag vanliga hushållssysslor - städar, tvättar, stryker, handlar och lagar mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om