Lions gör skillnad för Filippinerna

"Ni skickar väl pengar till Filippinerna?"Det var en stående kommentar när Lions i Vimmerby sålde sina kalendrar inför jul. Och visst har Lions skickat pengar.- Totalt drygt 40 000 kronor. Mycket över förväntan. Det är tack vare Vimmerbybornas generositet, säger klubbens president Sam Månsson.

Vimmerby2014-01-25 05:06


Sam Månsson, ordförande i Vimmerby Lions Club, tycker att givarna ska ha möjlighet att påverka vad pengarna i klubbens hjälpkassa går till.
- Merparten av hjälpkassan kommer bidrar kommunens invånare med. Då kan jag tycka att en del av de pengarna också ska gå till något som de så påtagligt vill bidra till. Den absolut vanligaste frågan vi får är "hur mycket av pengarna går verkligen fram?" Då känns det skönt att kunna säga att inte en krona ur Lions hjälpkassa går till löner eller administration - sådant finansieras av våra ganska höga medlemsavgifter.
Tyfonen Haiyan drog fram över Filippinerna den 8 november i fjol. Att människor ville bidra var tydligt när Lions sålde sina traditionella kalendrar - något man för övrigt gjort i imponerande 50 år.
- Nästan alla människor pratade om Filippinerna. Vi bestämde att skicka ett bidrag på 20 000 kronor från klubbens hjälpkassa, men sa också att all försäljning från korvförsäljningen på Tomasmarknaden och en paketauktion på torget skulle gå till Filippinerna. Brutto.
Och vad korv de sålde. Och vad det ropades på de paket som ett femtiotal näringsidkare skänkt. Det slutliga beloppet blev 20 438 kronor, vilket kunde plussas på de redan inskickade 20 000 kronorna.
- Mycket över förväntan. Men jag måste också säga att Vimmerbyborna har en väldigt sund inställning till hjälpverksamhet, och också är bra på att komma med frågor och synpunkter på det vi gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om