Lisa fällde sin första älg

Andra dagen på årets älgjakt började på bästa sätt för 18-åriga Lisa Gårdebrink i Järpkullen utanför Gullringen. Vid åtta-tiden på morgonen fällde hon sin första älg - en tjur med ett välriktat skott.

18-åriga Lisa Gårdebrink i Järpkullen, Gullringen, fällde på tisdagsmorgonen sitt livs första älg. En älgtjur. Foto: Emil Gårdebrink

18-åriga Lisa Gårdebrink i Järpkullen, Gullringen, fällde på tisdagsmorgonen sitt livs första älg. En älgtjur. Foto: Emil Gårdebrink

Foto:

Vimmerby2012-10-10 06:21


- Det är en mycket speciell känsla, jag har nog inte riktigt fattat det ännu, men det känns jätteroligt, säger den unga premiärskytten till vår tidning.
Jakt är inget obekant för henne. Hon har mer eller mindre vuxit upp med jakten nära inpå.
- Hela min släkt jagar ju och jag har varit med mamma och pappa på jakt sedan jag var liten, säger hon.
På tisdagsmorgon satt hon i ett jakttorn in till en beteshage på markerna i Järpkullen strax norr om Gullringen. Bakom ryggen gick tamkor och betade, men de distraherades av något.
- De stod och kollade åt sidan från mig sett, så jag anade att det måste vara något där - och plötsligt kom det fram två älgar, två kalvar, berättar hon.
Kort senare kom också en älgko fram ur skogsbrynet. Sedan försvann de, men kom snart tillbaka igen och då följdes de också av en älgtjur.
Lisa Gårdebrink satte direkt fokus på tjuren som travade kanske 100 meter ifrån henne.
- Jag ville vara helt säker på att träffa, så jag väntade tills den stod stilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om