Lista: Höstlovsaktiviteter kring Vimmerby

Höstlovet närmar sig och runt Vimmerby kommun planeras en hel rad aktiviteter. Allt ifrån spökvandringar till skaparverkstad och Harry Potter-kväll. Här listar vi några av dem.

Nu närmar sig höstlovet i Vimmerby och runtomkring kommunen planeras det för aktiviteter.

Nu närmar sig höstlovet i Vimmerby och runtomkring kommunen planeras det för aktiviteter.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vimmerby2024-10-22 06:00

26 oktober

Halloween i Tuna Lövpark med pumpa-jakt, godispåsar, tipspromenad, chokladhjul och grillning. "Kom gärna utklädd", skriver arrangerande Tuna Hembygdsförening och Tuna Bygdegård. 

Spökrundan i Karlstorp vid Kolsjöbadet. Här utlovas både en "snäll" spökrunda i skogen för de lite mörkrädda och en "stygg" spökrunda senare på kvällen för de som vågar möta spöken i mörkret. "En tipspromenad fylld av läskiga varelser, obehagliga ting och läskiga ljud", skriver Sindra Svahn på eventets facebooksida.  

Lovöppet på Filmbyn i Mariannelund. Filmbyn har öppet 26 oktober till 2 november. 

Höstlovsöppet på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det blir marknad och föreställningar när parken har öppet 26 oktober till 3 november.  

undefined
Astrid Lindgrens Värld håller öppet under höstlovsveckan och hoppas på över 40 000 besökare.

28 oktober

Halloween på Bruksvallen i Storebro. Här hålls en spökjakt för de yngsta, en "gastkrammande" spökrunda för de lite äldre, och en spökdiscogolfbana. "Ta med ficklampa", påminner arrangerade Storebro IF och skriver att deltagarna gärna får komma utklädda och att barn ska ta med en vuxen. 

Remake-workshop på Kulturskolan i Vimmerby. Deltagarna får ta med en gammal T-shirt som kan göras om eller bli till något helt nytt. Eventet är för elever födda 2006-2011 och föranmälan krävs, skriver kommunen på sin hemsida.

Skaparverkstad i Bullerbyn i Vimmerby. Deltagarna skapar tillsammans med olika material och tekniker i "Röda tvättstugan" på bostadsområdet. det här eventet är för alla åldrar.

Musikalkurs under två dagar på Kulturskolan i Vimmerby, den 28-29 oktober.  Två musikalnummer övas in och framförs sedan på scenen för vårdnadshavare. Det blir dans, sång och dramaövningar. Eventet är för elever födda 2009-2013 och anmälan krävs. 

Dans och rörelse på Kulturskolan i Vimmerby. Under måndagen erbjuds flera workshops och pass. Det blir "stretch och rörlighet" för årskurs sju och uppåt, även vuxna. "Streetworkshop" för elever födda 2012-2014, anmälan krävs. "Latino Vibes" för årskurs sju och upp, inklusive vuxna, anmälan krävs. "Fyspass" för årskurs sju och uppåt, även vuxna. 

Kulturworkshop på Kulturskolan i Vimmerby. För fuktionsvarierade elever i alla åldrar. Det utlovas dramaövningar, testa på slöjd och musicerande. Föranmälan krävs. 

Poesipyssel arrangeras på biblioteket i Vimmerby måndag till fredag. Alla åldrar är välkomna. 

Bad på simhallen. Simhallen i Gullringen har öppet måndag till fredag. Måndag till onsdag blir det bad och motionssim. På onsdagen blir det också disco. 

Ishallen i Vimmerby har öppet måndag till fredag med klubbfri åkning måndag, onsdag och fredag. 

Fritidsgården Fabriken i Vimmerby har öppet måndag, torsdag och fredag.

undefined
Kulturskolan i Vimmerby har flera aktiviteter under höslovet.

29 oktober

"Feel the höstlöööv" på Kulturskolan i Vimmerby. En dag med flera valbara workshops inom slöjd, dans, teater och scenteknik för elever i olika åldrar. Föranmälan krävs. 

Poesiworkshop på Vimmerby bibliotek. Tess Hartikka har band annat vunnit nordiska mästerskapen i poetry slam. Under tisdagen lär hon elever mellan årskurs fyra till sex att skriva och läsa upp dikter. Föranmälan krävs. 

Badresa till Örebro med Fabriken i Vimmerby. Elever från årskurs sju till år två på gymnasiet kan följa med till Lost City i Gustavsvik. Föranmälan krävs.

30 oktober

Spökvandring på Filmbyn i Mariannelund. Eventet för barn mellan sju och tio år. Yngre barn, fem till sju år, välkomnas med en vuxen. Det blir vandring i den nedsläckta utställningen och utlovas läskigheter. 

Aktivitetsdax i Storebro. Idrottshallen i Storebro öppnas upp för en prova på-dag. Föreningar och kommunala aktörer visar upp verksamheter. Det kommer bland annat bli spel, schack, skapande, kultur och idrott. Eventet vänder sig till elever från årskurs ett till nio, men alla åldrar är välkomna. 

undefined
Filmbyn Småland kommer att släcka ner i utställningen när det är dags för spöksmyg.

31 oktober

Spöksmyg i Gästgivarehagen. I år är inget undantag utan det blir spöksmyg i Vimmerby. "Kom och leta efter kusliga figurer i Gästgivarhagen. Ta med egen ficklampa och penna", skriver arrangörerna skriver på eventets facebooksida. Det utlovas också godis från snälla häxor. 

Harry Potter-kväll är med på listan för biblioteket i Vimmerbys höstlovsaktiviteter. Barn mellan nio och tolv år välkomnas till en kväll med pyssel, aktiviteter och fika. De som vill får komma utklädda. Föranmälan krävs då det är begränsat antal platser. "När anmälan är gjord behöver du besöka bibliotekets lånedisk för att hämta ett viktigt brev", skriver arrangören. 

Kartor och greenscreen på Mariannelunds bibliotek. Barn mellan nio till 12 år välkomnas att skapa sin helt egna fantasivärld. Föranmälan krävs. 

undefined
Spöksmyget i Gästgivarehagen kommer i år tillbaka.

3 november

Ateljésöndag i Kulturskolan i Vimmerbys bildsal. Temat är texiltryck. Deltagarna tar med en t-shirt de vill förändra och sedan testas screentryck. Eventet är från fem år och uppåt. Barn under åtta ska ha med sig en vuxen. Föranmälan krävs. 

Har vi missat något? Hör av er till oss! Maila tipsa@vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!