LISTA: Här kan du fira midsommar i Vimmerby med omnejd

Det våras för jordgubbstårta, färskpotatis och dans med blommor i håret. Självklart arrangeras mängder av midsommarfiranden runt om i kommunen och här nedanför hittar du hela utbudet i Vimmerby kommun.

Midsommarfirande i Gästgivarehagen 2019. Snart är det dags igen!

Midsommarfirande i Gästgivarehagen 2019. Snart är det dags igen!

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2022-06-22 06:00

Med reservation för ändringar kommer här en guide till var, hur den som vill kan fira midsommar i Vimmerby kommun.

– Det känns väldigt bra. Jag tror att alla föreningar som är med och arrangerar också tycker det, säger Piroska Kallay på turistbyrån i Vimmerby

• Astrid Lindgrens Värld: Besökare kan dansa till Små grodorna, Prästens lilla kråka och andra klassiker. Bland annat Fröken Prysselius leder lekar.

• Locknevi Bygdegård: I Locknevi firas det med dans kring midsommarstången, och det blir livemusik och fika.

• Hembygdsparken i Pelarne: De klassiska danserna dansas till dragspelsmusik och efter det kan man att slå sig ner i gräset med sin medhavda fikakorg.

• Hembygdsgården i Rumskulla: Här ordnas bland annat dans runt midsommarstången samt fika under dagen.

• Storebroparken i Storebro: Festligheterna börjar med dans kring midsommarstången. Svante Sigvardsson underhåller med dragspel och på plats finns kaffeservering.

• Brunnsparken i Södra Vi: Vimmerby musikkår spelar och därefter reses stången innan besökarna kan njuta av underhållning, dans och tal. Dessutom finns servering och utställning av lokala konstnärer. 

• Hembygdsgården i Tuna: Besökare bjuds i Tuna på ett traditionellt firande med dans och dragspelsmusik. Servering och lotterier kommer att finnas på plats.

Gästgivarehagen i Vimmerby: Här är det dansuppvisning, dans kring midsommarstången och servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!