Miljöpartiet satsar på lokal klimatpolitik och skolan

Lokal klimatpolitik och fokus på ungdomar ska ta miljöpartiet tillbaka till kommunfullmäktige i Vimmerby. Det tror Caroline Axelsson som toppar partiets lista som nu är klar.

Caroline Axelsson, toppar miljöpartiets lista och  Mattias Berggren är nummer två på listan som de hoppas ska ta tillbaka partiet in i fullmäktige efter höstens val.

Caroline Axelsson, toppar miljöpartiets lista och Mattias Berggren är nummer två på listan som de hoppas ska ta tillbaka partiet in i fullmäktige efter höstens val.

Foto: Privat

Vimmerby2022-04-12 10:16

– Det behövs ett grönt parti i Vimmerby som tar klimatfrågan på allvar och som driver ungdomsfrågorna tydligare. Det är det jag saknat de fyra senaste åren, säger hon.

I valet 2018 föll miljöpartiet ur fullmäktige med en enda rösts marginal. Nu är främsta ambitionen att ta sig tillbaka. Nomineringsarbetet beskriver hon som "vanligt" och att det går åt att "tjata". Det har lett fram till en lista med fem namn. Caroline Axelsson står på första plats.

undefined
Mattias Berggren, är helt ny på miljöpartiets lista i kommunvalet i Vimmerby, men han har tidigare varit aktiv för partiet i Örebro.

Nummer två är en nykomling i Vimmerbypolitiken, men har erfarenhet från miljöpartiet.

– Det är Mattias Berggren som nyligen blivit medlem hos oss. Han har för längre sedan varit aktiv i miljöpartiet i Örebro, så det känns bra att få med honom, säger hon.

undefined
Caroline Axelsson, miljöpartiet i Vimmerby, ser en lokal klimatpol,itik och fokus på ungdomar som viktiga frågor för partiet.

Vilka lokala klimatfrågor och ungdomsfrågor?

– Vi ska vara en nagel i ögat på de som beslutar om Vimmerbys resurser. Senaste Ipcc-rapporten är tydlig; det är nu eller aldrig, vi håller på att bränna upp vårt enda hem. Solceller på alla kommunala tak är ett exempel och det bör vara obligatoriskt vid alla nybyggnationer. Det behöver in mer helhetsperspektiv på miljön.

– Vi vill se gratis bussresor för unga på sommaren och skolan i Vimmerby behöver förnyas. Där tror jag att jag och Mattias har en del att tillföra som lärare i Hultsfred och med barn i skolan i Vimmerby, säger Caroline Axelsson.

Miljöpartiets lista i kommunvalet:

1. Caroline Axelsson

2. Mattias Berggren

3. Annika Fundin

4. Peder Legell

5. Per Nilsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!