Full rulle i Vimmerbys nya tatueringsstudio

I september drog verksamheten på Studio Huldra igång ordentligt för tatueraren Liv Astrid Kvamsdal. Sedan dess har kundförfrågningarna strömmat in.

"Jag har mellan 150-200 personer i kö. Det är jättekul för det betyder att jag kommer kunna stanna kvar, men det är klart att det blir svårt att hinna med", säger Kvamsdal.

"Jag har mellan 150-200 personer i kö. Det är jättekul för det betyder att jag kommer kunna stanna kvar, men det är klart att det blir svårt att hinna med", säger Kvamsdal.

Foto: Daniel Söderqvist

Vimmerby2022-09-30 06:00

Från letande av lokal, till tillståndsprocesser och kunder på kö. Tatueraren Liv Astrid Kvamsdal har haft fullt upp sedan hon öppnade upp sin studio på Storgatan, och började ta emot bokningar.

– Det har gått jättebra. Det är väldigt högt tryck, men folk har förståelse för att det är många som vill komma i kontakt med mig och att det därför kan ta tid. De flesta är så himla positiva och snälla, säger Liv Astrid Kvamsdal.

Efter att ha bränt ut sig i Stockholm gick flyttlasset söderöver, bland annat för att få det lite lugnare. Därför har det kommit lite som en chock hur många det är som vill tatuera sig, även i Vimmerby. Hon försöker att bara boka upp sig ett par veckor framåt, för att ha möjlighet att åka iväg och träffa familj eller bara ta en paus när det behövs. 

– Jag har 150-200 personer i kö. Det är jättekul för det betyder att jag kommer att gå runt och kunna stanna kvar, men det är klart att det blir svårt att hinna med, säger Kvamsdal.

Under tiden som Kvamsdal väntade på att få lokalen godkänd som tatueringsstudio blev den rum för konstutställningar, vilket tanken är att den ska fortsätta vara även i framtiden.

– Jag kommer till exempel att ha en utställning nu i november med lokala konstnärer, säger hon.

Kan det bli aktuellt att dela lokalen med någon annan i framtiden?

– Jag har precis börjat gå i tankar om att ta in en piercare, för det är något som efterfrågas. Det är inget jag kommer att börja göra själv eftersom jag inte har den utbildningen, men jag har börjat leta efter någon som kan komma in antingen en dag i veckan, eller en dag i månaden beroende på hur högt trycket är.

Själv ägnar hon sig mycket åt att göra handpickade tatueringar, men arbetar även med maskin. Sedan studions öppnande i Vimmerby har det blivit mest med maskin, eftersom många här vill ha motiv med tydliga linjer.

– Det vanligaste jag gör här i Vimmerby är nog enkla motiv, ritade i en linje. Det är minimalismen i ett nötskal.

Blir det fler handgjorda tatueringar nu med de höga elpriserna?

– Jag har faktiskt funderat lite på det, men å andra sidan drar inte min maskin speciellt mycket energi så jag tror inte det är så farligt. Den tiden maskinen arbetar är en så liten del av min arbetstid. Jag är nog mer orolig för hyran, som är beroende av inflationen. Det är det problem som många företagare möter just nu, jag själv inkluderat.

Kvamsdal gör gärna handpickade tatueringar med tekniken stick and poke, men arbetar också med maskin.
Kvamsdal gör gärna handpickade tatueringar med tekniken stick and poke, men arbetar också med maskin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!