Liv i Gästgivarhagen

Gästgivarhagen kan bli hantverksby, med kvalitetsrestaurang, café med klass, vandrarhem, bostäder... - Möjligheterna finns. Vi har ju sedan fyra år en detaljplan över området och för diskussioner med en hantverkare. Nu får vi se vart det leder, säger kommunens utvecklingschef Christer Johansson.

Vimmerby2009-06-08 06:28

Kanske klingar kombinationen hantverksby och Gästgivarhagen bekant, någonstans i bakhuvudet.
Och jodå. Diskussionerna om hur man ska få liv i Gästgivarhagen, av många ansedd som en outnyttjad resurs i Vimmerby, har förts genom åren. I samband med att en hantverkare visade intresse för att etablera sig i Gästgivarhagen upprättades en detaljplan över området - för fyra år sedan.
- Planen har legat sedan dess och av olika anledningar har idéerna inte aktualiserats. Men nu har frågan kommit upp igen och vi har tagit upp det här i närlingslivsgruppen, säger Christer Johansson.
Från kommunens sida är man förstås angelägen att hitta lösningar för Gästgivarhagen som kan skapa ytterligare ett besöksmål i Vimmerby. Men man kan ju ställa sig frågan varför det hittills varit så svårt?
- Ett café räcker inte för att dra tillräckligt många till Gästgivarhagen. Det måste till något mer för att attrahera.
Birgitta Bergqvist, förhållandevis ny vd för Vimmerby Turism och Näringsliv AB, såg Gästgivarhagen med nya ögon - och såg potential.
- Här finns fantastiska gamla byggnader, som borde kunna användas på ett bättre sätt. Och byggnaderna i cafédelen måste smälta in betydligt bättre i helheten. Vad ögat ser är viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om