Livsfarlig trappa på grundskola i Vimmerby

Stora trappan på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby är livsfarlig. Det är stor risk att människor kommer till skada, vilket också skett. Nu måste trappan omedelbart åtgärdas, anser Arbetsmiljöverket i en dom.

Vimmerby2004-05-27 06:26

Dagligen används trapporna av 300 elever och ett 60-tal vuxna. När den gamla mattan i trappan skulle bytas ut lade man dit en tunnare matta. De metalllister som håller mattan på plats är nu högre än matten och utgör en fara. Olyckor har hänt. En person slog sönder käken och flera tänder när han ramlade i trappan.
När skolledningen påtalade för Vimarhem, som är förvaltare av alla kommunens fastigheter, hur farliga trapporna blivit sedan man bytt matta fick man svaret att anmäla åtgärden till Arbetsmiljinspektionen. Skälet var att då skulle Vimarhem, efter en dom, kunna begära pengar av kommunen för att rätta till saken.
- Det borde man tänkt på från början och åtgärdat redan när nya mattan lades dit, menar man från Barn- och ungdomsnämnden. Nu kommer det att kosta många tiotusentals kronor att åtgärda felet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om