Ljunghäll varslar 100

Det har kommit klara indikationer på att det är oroligt inom telekom- och fordonsmarknaden. Och detta slår nu hårt mot Metallfabriken Ljunghäll AB i Södra Vi. 80 kollektivanställda och 20 tjänstemän kommer att varslas om uppsägning! - Det är alltid beklagligt att tvingas vidta dessa åtgärder i ett så bra företag som Ljunghäll, säger vd:n Lennart Bergqvist.

Ljunghäll AB i Södra varslar 100 anställda om uppsägning. Det är en sviktande telekom- och fordonsmarknad som tvingar företaget till åtgärden.

Ljunghäll AB i Södra varslar 100 anställda om uppsägning. Det är en sviktande telekom- och fordonsmarknad som tvingar företaget till åtgärden.

Foto:

Vimmerby2008-01-28 07:07


I förra veckan uppmärksammade tidningen nedgången på telekommarknaden, men även att biljätten Volvo allt mer satsade på miljöbilar och att detta i förlängningen skulle drabba gjuteriföretag i aluminium som Ljunghäll AB. VD:n Lennart Bergqvist var dock optimistisk och kunde inte se någon drastisk neddragning av produktionen i Södra Vi.
Men nu är det helt andra tongångar.
- Det kan svänga snabbt och det är precis vad det gjort nu. Det har minskat drastiskt i efterfrågan inom telekom och personbilar och volymerna har minskat mycket i de senaste siffrorna, säger Lennart Bergqvist.
Företagsledningen gör bedömningen att den lägre produktionsvolymen kommer att bestå tills vidare, varför en minskning av personalstyrkan i motsvarande grad är oundviklig.
- Vi har inlett information till alla anställda och samtliga fackklubbar och mer information kommer under måndagen.
- Vi avser att varsla 20 tjänstemän och 80 kollektivanställda om uppsägning på grund av arbetsbrist och förhandlingarna ska inledas den här veckan, säger Lennart Bergqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om