Ljusare läge för Ljunghäll

Flera nya order säkrar 2010 för Ljunghäll AB. - Vi ser med stor tillförsikt på 2010, och hoppas på ett ännu bättre 2011. Det kan nog bli en och annan anställning, men några 700 blir vi nog aldrig mer, säger VD Hans Linnér när riksdagsman Anders Åkesson och Vimmerby nye kommunalråd Per-Åke Svensson kom på besök till företaget som är kommunens i särklass största med runt 380 anställda.

Hans Linnér berättar att Ljunghäll är långt mer en ett gjuteri. "Vi har en väl utvecklad bearbetning", säger han till Per-Åke Svensson och Anders Åkesson, båda c.

Hans Linnér berättar att Ljunghäll är långt mer en ett gjuteri. "Vi har en väl utvecklad bearbetning", säger han till Per-Åke Svensson och Anders Åkesson, båda c.

Foto:

Vimmerby2010-02-02 07:14


Hans Linnér har varit VD i två år. En period som minst sagt varit turbulent.
- Den värsta perioden i mitt liv, med lågkonjunktur och finanskris, säger han.
Under samma period har Ljunghäll tvingats lägga flera stora varsel efter nedgångarna inom främst fordonsindustrin.
- Vi har varslat totalt 265 personer. Tyvärr, det är tufft för de drabbade och vi tappar kompetens varje gång.
Under svårigheterna har han haft regelbunden kontakt med Anders Åkesson för att få gehör för företagets verklighet och behov.
Han är inte särskild nöjd med regeringens politik på några punkter.

Utbildning
- Jag hade gärna sett att också Sverige gjort som Tyskland och andra länder, och gått in med pengar och täckt upp för en utbildningsdag i veckan för de anställda. Då hade vi kunnat behålla X antal anställda och på det viset behållit kompetens, säger Hans Linnér.
Han tycker också att villkoren för att företag skulle få undsättningslån var omöjliga att leva upp till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om