- Flera var ganska illa angripna, så det var på tiden, säger Ingmar Eklund i Hembygdsföreningens styrelse. Vi har tagit träd på olika ställen i parken men också en del utefter gång- och cykelvägen utmed Storgatan. Rötskadade träd utgör alltid en fara, för både människor och byggnader.
Flera av träden, främst några bastanta tallar, bedömdes ha 125-150 år "på nacken". De fanns alltså redan under 1800-talets senare hälft, när brunnstraditionen fortfarande var i högsta grad levande. Som bekant avslutades den här verksamheten, som startade redan 1764, i mitten av 1940-talet.
Utvändig målning
Den gamla gymnastikbyggnaden, Brunnspaviljongen kallad, renoverades genom kommunens försorg under fjolåret. Hela huset fick nytt tak, takkuporna nya fönster och en ny handikapptoalett byggdes. Den stora samlingssalen förbereddes för en framtida användning som hembygdsmuseum.
Ljusare och säkrare i Brunnsparken
Den vackra Brunnsparken i Södra Vi har blivit ljusare och luftigare, men också säkrare. Hembygdsföreningen har nämligen låtit ta ner ett antal gamla träd, främst tallar och björkar, som man befarade kunde vara rötskadade. Och den känslan var helt riktig.
Sven Arne Svensson och Ove Svensson i full fart med motorsågarna. Här ska senare anläggas en P-plats för både det kommande museet (som ska in i huset som syns i bakgrunden) och parkens olika festarrangemang.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!