Lokal duo bjöd på musik och humor

I onsdag framträdde Mjölkis och Mamma Maggan på MX World i Vimmerby. Åskådarna bjöds på en blandning av musik och humor av den lokala duon.

Alexander "Mjölkis" Alexandersson spexar och sjunger med mamma Maggan Alexandersson. I onsdags spelade de på MX World i Vimmerby.

Alexander "Mjölkis" Alexandersson spexar och sjunger med mamma Maggan Alexandersson. I onsdags spelade de på MX World i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-07-12 13:30

Alexander och Maggan Alexandersson döljer sig bakom duon som gjorde sitt första offentliga framträdande i slutet av förra året. Sedan dess har de framträtt vid ytterligare två tillfällen och i onsdags var det dags igen.

– Vi kände att det kunde vara läge att göra ett gig den här veckan då det är mycket motorintresserat folk på plats i Vimmerby i samband med semesterracet. Dessutom fick vi chansen att spela utomhus för första gången på MX World och det blev en ovanligt fin sommarkväll, säger Alexander Alexandersson som hade haft hektiska dagar inför spelningen.

– I helgen var jag iväg och var speaker på en tävling i bilspeedway i två dagar. Sedan körde jag semesterracet själv i tisdags så det blev lite knappt om tid att både hinna repetera till showen och att få bilen i ordning till tävlingen, säger Alexander Alexandersson.

Väl på plats på scen bjöd duon på många låtar med anknytning till både sommar och motorer. Första låten blev "Sommaren är kort" som Mamma Maggan gjorde själv och fick med publiken på lite allsång som uppvärmning.

Sedan anslöt "Mjölkis" på scen i en fantasifull utstyrsel och bjöd på sin tolkning av Markoolios "Ingen sommar utan reggae".

– Han var en av mina första idoler som barn och jag har fått berättat för mig att jag brukade mima till hans låtar i tidig skolålder, säger Alexander Alexandersson.

Showen fortsatte sedan i högt tempo och flera kostymbyten för "Mjölkis" som bland annat bjöd på en imitation av Roy från Macken.

Dryga 100-talet besökare besökte spelningen.
Dryga 100-talet besökare besökte spelningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!