Lastpallstölder fortsätter att öka

Det råder en ökad stöldvåg lokalt. Målet är tydligt, det är lastpallarna som tjuvarna vill komma åt. Enligt polisen arbetar de med dessa brott likt andra stöldbrott.

Enligt polisen går lastpallstölder i vågor och nu ser de att den är högre.

Enligt polisen går lastpallstölder i vågor och nu ser de att den är högre.

Foto: Fredrik Sandberg

Vimmerby2022-07-26 12:00

Två företag i Vimmerby drabbades förra veckan av lastpallstjuvar. Det var medarbetare hos Magnussons Däckservice och Nilsbuss som till sin förvåning upptäckte att lastpallarna var borta när de kom till jobbet på fredagen. Även en industri i Hultsfreds kommun har drabbats.

I Virserum tog inbrottstjuven sig in i ett inhägnat område och stal lastpallar till ett värde av cirka 12 000 kronor. Detta skedde någon gång mellan den 19 juli klockan 16.00 och den 20 juli klockan 09.00.

Magnussons Däckservice blev av med 25 lastpallar som hade stått på deras tomt.

– Jag blev lite förvånad när en av våra yngre killar som jobbar hos oss sa att alla pallar är borta. De har gått upp i värde så det kan vara därför som de tog dem, säger Anders Milton.

Det rör sig om EUR-pallar som går att återanvändas. Värdet på en pall kan vara uppemot 150 kronor menar polisen Anders Hultman.

– Det kan vara några personer som ser att det är en bra inkomstkälla.

Lastpallarna som stals från Nilsbuss i Vimmerby hade stått på baksidan. Vd Anders Fransson säger att det rör sig om ett 30-tal.

– Jag reagerade inte så mycket på det men jag tror säkert att man får lite pengar för dem och att det är därför som dem stjäls.

Hur arbetar ni med dessa brott?

– Precis som med vanliga stöldbrott. Om vi har kameraövervakning tittar vi på dem och tar in vittnen om det finns. Risken borde vara hög att bli upptäckt när man stjäl just lastpallar, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!