Lokal toppolitiker körde 130 på 90-sträcka: "Det var onödigt"

Oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) körde drygt 130 kilometer i timmen på 90-väg. "Nu får jag ta mitt straff", säger Vimmerbypolitikern som blev av med körkortet direkt.

Niklas Gustafsson (M) är oppositionsråd i Vimmerby.

Niklas Gustafsson (M) är oppositionsråd i Vimmerby.

Foto: Arkiv

Vimmerby2024-10-03 10:56

För två veckor sedan, under polisens hastighetsvecka, ertappades Niklas Gustafsson med att köra alldeles för fort på vägen mellan Västervik och Vimmerby. Högsta tillåtna hastighet på den aktuella sträckan är 90 kilometer i timmen.

– Jag körde lite över 130, säger Niklas Gustafsson.

Polisen omhändertog körkortet direkt och skrev ut böter på 4 000 kronor, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

Varför körde du drygt 40 kilometer i timmen över hastighetsbegränsningen?

– Jag har inget bra svar på det. Det var onödigt. Jag var själv på vägen, det var ingen trafik ute och klockan var halv tolv på kvällen. Jag var på väg hem.

Brukar du köra för fort?

– Det har väl hänt att jag har legat för högt i hastighet tidigare med. Nu får jag ta mitt straff för det. Däremot är jag väldigt noga inne stan, när det är 30- och 50-sträckor, men på större vägar händer det att det går för fort.

Kommer du att hålla dig till hastighetsbegränsningarna i fortsättningen?

– Ja, det kommer jag att göra. Jag är väldigt beroende av körkortet. Det är en tankeställare. Det är bra att polisen är ute, det har effekt.

Kan du vara kvar som oppositionsråd?

– Ja, det är inget som påverkar det uppdraget. Många kör för fort. Det är ett allmänt brott som många begår. Jag tror inte att det påverkar förtroendet för min del.

Niklas Gustafsson har ännu inte fått besked om när han kan få tillbaka sitt körkort.

– Jag får anpassa mig och åka buss nu. Jag får ta mitt straff för att jag gjorde fel. Jag erkände på plats att jag hade kört för fort och har inga planer på att överklaga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!