Lokala artister uppträder för Ukraina

För att stödja Ukraina arrangeras konserten "Tillsammans för Ukraina". Flera lokala artister kommer stå på scenen. "Musiken har hjälpt mig så mycket och jag hoppas att den kommer hjälpa till att göra skillnad nu", säger Amena Alsameai.

"Låtarna jag har valt handlar om krig och vad det gör med människor. De handlar också om hopp och fred", berättar Amena Alsameai som deltar på konserten "Tillsammans för Ukraina" på söndag.

"Låtarna jag har valt handlar om krig och vad det gör med människor. De handlar också om hopp och fred", berättar Amena Alsameai som deltar på konserten "Tillsammans för Ukraina" på söndag.

Foto: Rikard Rogeland

Vimmerby2022-03-31 14:53

Konserten hålls på söndag, den 3 april, på Forum i Oskarshamn. Från Vimmerby uppträder Amena Alsameai, Kalle Sellbrink med band och Rayday. Från Hultsfred kommer Lifvens och Wild Rover. Deltar gör även Gravy Train, Carl Jörneklint och Vemodet från Oskarshamn, Long Island från Öland och Dimpker Brothers från Västervik. 

– Det känns jättebra att jag får vara med och göra skillnad med hjälp av musiken. Det betyder allt för mig. Jag har själv flytt på grund av krig. Så jag vet hur det känns, berättar Amena Alsameai som likt de andra artisterna sa ja direkt när initiativtagaren Patric Engqvist från Lifvens ringde. 

– Det finns så mycket solidaritet och värme inom musikvärlden. Det är helt otroligt. Det finns ingen som tjänar en krona, utan vi gör detta tillsammans för att hjälpa till, säger han. 

undefined
"Jag fick idén och ställde frågan till mitt band och åtta andra aktörer från närområdet. Alla sa ja direkt. Då blir man taggad", säger Patric Engqvist i bandet Lifvens.

Konserten arrangeras av Lifvens tillsammans med Forum och alla intäkter går oavkortat till Röda Korset. Hittills har kring 150 biljetter sålts. 

– Vi hoppas naturligtvis på mer för det finns 370 platser. Men något ekonomiskt mål har vi inte, utan vi tänker att oavsett så blir det lite mer hjälp än det var innan. Vi har också skapat ett speciellt Swish-nummer så man kan stötta även om man inte har möjlighet att komma. Jag förväntar mig att det blir en kväll med mycket värme och kärlek, säger Patric Engqvist.

undefined
Lifvens är ett av de band som kommer uppträdda inne på Forum i Oskarshamn. "Det är en lokal som tar ganska mycket folk och ligger centralt i länet. Livfens gjorde sin första spelning där och sedan dess har vi haft en väldigt bra relation med dem," berättar Patric Engqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!