Lokala banken i Vimmerby satsar och utökar

Vimmerby Sparbank utökar med en ny tjänst – en affärschef. Nu är det klart vem som får det nya toppjobbet. ”Jag kan berätta att Daniel Svensson börjar hos oss efter semestrarna. Vi är supernöjda”, säger vd Axel Tunek.

Axel Tunek, vd Vimmerby Sparbank, är nöjd med rekryteringen av Daniel Svensson som affärschef, en helt ny tjänst på banken. "En Vimmerbybaserad lösning är absolut att föredra, det är vad vi letat efter."

Axel Tunek, vd Vimmerby Sparbank, är nöjd med rekryteringen av Daniel Svensson som affärschef, en helt ny tjänst på banken. "En Vimmerbybaserad lösning är absolut att föredra, det är vad vi letat efter."

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-04-27 08:00

Vimmerby Sparbank har under en tid sökt en affärschef, en helt ny tjänst som enligt vd Axel Tunek är en viktig pusselbit för banken.

– Det är ingen som slutar. Vi satsar och utökar och det gör vi med fokus på att kunna erbjuda våra kunder och Vimmerby en ännu bättre bankupplevelse och bättre service i de affärsben vi har, företag, privatkund och lantbruk. Vi samlar helheten under ett ledarskap och vi tror att det både internt, men framförallt externt, kommer att göra att vi blir än mer attraktiva som lokal bank.

Nu är det alltså klart att det blir Daniel Svensson, 37, från Vimmerby, som de senaste sex åren jobbat som försäljningschef på Länsförsäkringar Kalmar med ansvar för skog, lantbruk och företag som får jobbet.

– En spännande uppgift som jag ser fram emot. Nu får jag jobba även med privatmarknad, jag tror det kan vara en fördel och att man hittar synergieffekter i att kunna jobba med hela affären, säger han.

Daniel Svensson börjar alltså det nya jobbet efter sommaren och växlar från hela länet som arbetsfält till Vimmerby som huvudmarknad.

– Det ska bli fantastiskt roligt, jag är ju född och uppvuxen här och bor i Vimmerby med min familj.

– Vi har letat efter någon som är grundad i vår marknad. I den geografiskt ganska avgränsade marknad som finns är det jätteroligt att hitta någon som kan den marknaden och är från orten. Vi är supernöjda med att kunna göra det, säger Axel Tunek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!