Lokalt företaget köps upp av USC Group

Vimmerbyföretaget Mindbite AB köps nu upp av Linköpingsbaserade UCS Group. Från och med fredag går företagen samman och växer till ett av de största inom branschen i närområdet.

Marcus Alsér, Robin Carlsson, Robin Månsson och Henrik Alsér driver tillsammans Vimmerbyföretaget Mindbite, som nu köps upp av Linköpingsbaserade UCS Group och i och me ddte blir USC Mindbite

Marcus Alsér, Robin Carlsson, Robin Månsson och Henrik Alsér driver tillsammans Vimmerbyföretaget Mindbite, som nu köps upp av Linköpingsbaserade UCS Group och i och me ddte blir USC Mindbite

Foto: Pressbild

Vimmerby2022-06-29 13:32

Det var i höstas som UCS Group i Linköping kontaktade det lokala it-företaget Mindbite. Samtalen blev täta och nu har det hela mynnat ut i att företagen går samman under namnet USC Mindbite AB. Vimmerbyföretaget förvärvas i sin helhet tillsammans med dotterbolaget Lotusutbildning AB.

— Efter 22 år i Vimmerby med stark lokal förankring ser vi det här steget som väldigt naturligt. Vi kommer att finnas både i Linköping och Vimmerby, där båda kontoren kommer att utvecklas och utökas allteftersom, säger Robin Månsson från Mindbite i ett pressmeddelande.

Mindbites ägare kommer att fortsätta i företaget men med något förändrade roller. Marcus Alsér blir produktchef medan Robin Månsson går in som teknisk chef. Robin Carlsson och Henrik Alsér fortsätter som utvecklare. Ny vd för företaget blir Tobias Wester som senast kommer från Linköpingsföretaget Configura som utöver Sverige har kontor i Malaysia, Kina, USA, Tyskland och Japan.

– Det kommer att bli spännande att efter att ha drivit eget i snart ett kvarts sekel gå in i en ny fas i arbetslivet. Vi ser fram emot fler trevliga kollegor och att få vara med på den tillväxtresa som vi gemensamt stakat ut, säger Marcus Alsér i ett pressmeddelande. 

Från och med den 1 juli kommer nya UCS Mindbite att bestå av 12 medarbetare som är fördelade mellan Linköping och Vimmerby. Det gör att företaget blir en av de största och äldsta it-byråerna i närområdet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!