Verksamhet bjöd in äldreboenden på glassfest

Magasin 5 bjöd äldreboende på glass och passade även på att avslöja några av höstens och näst sommars planer.

Gunnar Antonsson var en av de första att anlända till röda mattan. "Det här tycker jag är bra. En strut med jordgubb brukar jag tycka om", säger han.

Gunnar Antonsson var en av de första att anlända till röda mattan. "Det här tycker jag är bra. En strut med jordgubb brukar jag tycka om", säger han.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-09-09 12:23

Under fredagen bjöds boende på Borghaga och Vimarhaga in till glassfest på Magasin 5. Ett initiativ av ägaren Jerker Ekelund.

– Vi har haft ganska många äldre gäster under sommaren som tyckt om att vara här. Alla har inte möjlighet att komma hit och för oss är det ingen stor grej vi gör idag utan något som vi tycker är roligt att göra. GB tyckte det var givet att backa upp det här också, säger Ekelund.

För de som inte kunde eller orkade åka buss ner till caféet serverades det glass även uppe på boendena.

– Det är inte så ofta det satsas på de äldre så det här är ett fantastiskt initiativ. Vi har lånat Fabrikens buss och kör med, någon har även tagit färdtjänst ner. Sedan är det inte alla som orkar åka ner men de får ändå glass där hemma, säger Cecilia Ragnar Karlsson, anhörigkonsulent på kommunen, som var med och hjälpte till under dagen.

Gunnar Antonsson var en av de första att anlända till röda mattan.

– Det här tycker jag är bra. En strut med jordgubb brukar jag tycka om, säger han.

Estelle Kvistborg har arbetat på glasscaféet hela sommaren, både med servering och som ansvarig för sociala medier, och hon kommer vara kvar även under hösten.

– Det har varit jättekul att så många som kommit in har varit så glada och nöjda, säger Kvistborg.

Nu håller glasscaféet öppet under septemberhelgerna och därefter planeras stängning och byte av ventilationen i lokalen.

– Det är vår hyresvärd som genomför ett byte av all ventilation och sedan öppnar vi igen till höstlovet och sedan alla helger i november och december. Vi kommer hålla stängt i januari, februari och mars för då har jag svårt att se att man besöker oss men vi kommer göra en grej i november, lite julgrejer som händer då, som jag tror kommer locka, avslöjar Jerker Ekelund som vill hålla på exakt vad det blir lite till.

Planerna inför nästa säsong är redan igång och förbättringsområdena är inringade.

– Det där sista finliret man vill göra inför öppning fanns det inte tid för i år, vi jobbade in i det sista, så det vill vi såklart göra nästa år. Vi ska även ha bättre menytavlor och bättre bilder på alla glassarna. Det blir också en omstrukturering av våffelkonceptet som jag tror kunderna kommer uppskatta. Vi kommer också bygga ut uteserveringen och göra mer sittplatser inne för det har vi märkt att vi har haft för lite.

"Det är fantastiskt att ställa upp med detta", tyckte Eije Kanth som slog till på en glass med romrussin och päron uppskopad av Jerker Ekelund själv.
"Det är fantastiskt att ställa upp med detta", tyckte Eije Kanth som slog till på en glass med romrussin och päron uppskopad av Jerker Ekelund själv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!