De senaste åren har chokladen nästan blivit dubbelt så dyr.
– Det senaste priset vi hade på en chokladkaka från Marabou på 200 gram var 18,95. Nu kostar den 29,95. När vi öppnade för ungefär 3 år sedan kostade den 15,95, så det är en rejäl ökning. Det har blivit en lyxvara nu känns det som, säger Mimoza Reza, butikschef på Go Banana.
Det är resursbrist som har orsakat de skenande priserna.
– Kakaon hade en dålig skörd förra sommaren, och därför har priset gått upp. Framöver förväntas det gå upp ännu mer.
Nu har det globala underskottet också gett avtryck i lösviktshyllan.
– Vi har märkt att vissa sorter har försvunnit när vi ska beställa lösgodis, så de kan vi inte ta in. Kinder Schoko-Bons försvann för ett tag sedan, och antagligen kommer det försvinna fler sorter. Jag är lite rädd att Maraboun försvinner, det är en stor favorit just i lösvikten.
Däremot kommer chokladen inte försvinna från lösviktshyllan, något som butiker på andra håll har fattat beslut om, eftersom Go Bananas leverantörer ofta har samma inköpspriser på allt godis.
– Vi kommer ha kvar chokladen. Vi ingår i en kedja och köper in allt godis från vårt centrallager. Ibland är det något som kostar lite mer, som Anthon Bergs mandelägg till påsk, men vi säljer dem för samma pris som allt annat.
Däremot köper inte kunderna lika mycket styckvaror längre, vilket har påverkat Go Bananas inköpsvanor.
– Vi har kunnat ha en hel pall med 10 kartonger av varje Maraboukaka, men nu kanske vi bara har en eller två kartonger per smak.