Lokala skådisar i Peter Pan

På fredag har Peter Pan-musikalen Sverigepremiär i Eksjö och i den stora ensemblen med både amatörer och professionella skådisar finns två från Vimmerby - fjortonåringarna Julia Hammarström och Alexander Högberg. - Det här är superhäftigt!

Vimmerby2010-08-31 06:12


Trots deras ungdom är det nog rättvist att placera Alexander och Julia närmare det professionella hållet i den stora ensemble som just nu repar för fullt inför premiären den 3 september. Båda har flera års teatererfarenhet från Astrid Lindgrens Värld - Julia har spelat Ida i två år, Madicken ett år och Ronja ett år, Alexander har gjort Lillebror två år, Emil ett år, Rasmus och Skorpan ett år och i år gör han Birk.

Annorlunda
Så scenvana har de. Men det är svårt att jämföra skådespeleriet i ALV med musikalen Peter Pan.
- Det är inte lätt att förklara skillnaden, men det är väldigt kul att göra båda, säger Alexander, som under sommaren haft fullt upp med att hinna med båda projekten.
Att det blivit många reptimmar sedan de var på audition i Eksjö för ett år sedan gör inget.
- Det är så kul, och man lär sig ju mer och mer. Man blir bättre på att stå på scen, bättre på att dansa - fast kompisarna kan ju bli lite sura när man aldrig har tid att vara med dem, skrattar Julia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om