Lokala virkesinköpare

Träindustrikoncernen Setra konkurrerar med sina egna ägare i jakten på råvara. I nordöstra Småland slåss redan fem bolag om skogen. Nu ger sig ett sjätte in i leken. Setra anställer tre inköpare som ska se till att tallstockarna kommer in till Vimmerby. - Vi vill nu komplettera vår tillförsel med egna inköp, säger Magnus Olsson, fältchef Syd på Setra.

Vimmerby2008-09-17 06:13

En av konkurrenterna till Setra är Sveaskog som äger hälften av Setra.
Företaget har ett samarbete med Sveaskog i dag och det har tydligen fungerat bra, så det är inga fnurror på tråden som är den bakomliggande orsaken.

Fem miljoner kubik
Setra driver sågverk och förädling från Kalix i norr till Vimmerby i söder. Totalt inom koncernen förbrukas omkring 5 miljoner kubikmeter timmerråvara per år. De största leverantörerna av timmer till sågverket är Sveaskog och Mellanskog. I Norr- och Västerbotten har Setra sedan tidigare egna lokala råvaruinköpare för Rolfs och Malå Sågverk.
- Setras målsättning är att ha minst två råvaruleverantörer till varje sågverk, säger Tor Marntell, råvaruchef i Setra.
- I Vimmerbytrakten har vi fram till i dag bara haft en leverantör och därför kompletterar vi nu med en egen inköpsorganisation. Genom att göra egna inköp får vi en tydligare bild av rörelserna på virkesmarknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om