Lokalkrögare: Bättre att stänga helt och ge oss stöd

Muzaffer Tekbas som driver restaurangen Monte Carlo i Vimmerby reagerar starkt över kravet att stänga helt 20.30.

Muzaffer Tekbas på krogen Monte Carlo i Vimmerby tycker att branschen får ta alldeles för mycket styrk utan att få likvärd stöd för det tillbaka från staten.

Muzaffer Tekbas på krogen Monte Carlo i Vimmerby tycker att branschen får ta alldeles för mycket styrk utan att få likvärd stöd för det tillbaka från staten.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2021-02-24 17:34

– Det drabbar oss jättemycket, precis som alla andra restriktioner som hela tiden lagts på oss i krogbranschen, säger han i en kommentar till det senaste förslaget om restriktioner för restauranger och kaféer.

Han anser att branschen är extra utsatt för krav och restriktioner som gör det svårt att driva verksamheten.

– Det känns som man riktar in sig mot matställen. Vi får bara stryk trots att vi sätter in åtgärder för att gäster ska hålla avstånd, ändå kommer ny restriktioner hela tiden. Det vore bättre att de stänger ner helt och att staten ger oss stöd under tiden. På det sättet blir inte gästerna besvikna när vi som nu tvingas ha oregelbundna öppettider, säger Muzaffer Tekbas.

Beslutet påverkar inte Hotell Palace i Hultsfred, då de bara erbjuder takeaway och catering vid begravningar sedan början av november.

– Jag sa det då att det är ingen idé att hålla på med olika beslut, när det vara blev hårdare och hårdare. Så vi stängde och hoppas kunna öppna upp igen april-maj när vi kan öppna uteserveringen, säger ägaren Christian Ryning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!