Gästboendet bjuder in till skördefest på innegården

I helgen är det dags för Skördefest på Villa Vimmerbys innegård på gamla Storgatan. Janna Corneliusson hoppas och tror att marknaden ska kunna locka mycket folk, så länge vädret håller sig i schack.

Janna Corneliusson och Cathrin Åhlén är taggade inför Skördefesten på innegården. "Vid förra marknaden var det folk som hängde hela dagen och vi hoppas på samma stämning på söndag", säger Janna Corneliusson.

Janna Corneliusson och Cathrin Åhlén är taggade inför Skördefesten på innegården. "Vid förra marknaden var det folk som hängde hela dagen och vi hoppas på samma stämning på söndag", säger Janna Corneliusson.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-09-16 21:00

Temat för höstmarknaden var givet, det berättar Janna Corneliusson som driver Villa Vimmerby tillsammans med sin make. Hon arrangerar Skördefesten tillsammans med Cathrin Åhlén.

– Vi hade en väldigt lyckad trädgårsmarknad i våras och nu ville vi göra något med hösttema, säger hon.

Marknadens besökare kan bland annat vänta sig lokalt odlade grönsaker, blommor, fröer, lökar och ekologisk hudvård.

– Det kommer också att finnas lokalproducerad mat att äta på plats eller ta med hem. Det blir härligt häng, säger Janna Corneliusson.

Totalt kommer 11 utställare att vara på plats vid marknaden och besökarna kommer också att bjudas på musik med Liam Fridell.

– Vi hoppas att vädret blir bra. Vid föra marknaden var det folk som hängde hela dagen och vi hoppas på samma stämning på söndag, säger Janna Corneliusson.

undefined
På söndag kommer det att krylla av utställare och besökare här på Villa Vimmerbys innegård. Janna Corneliusson och Cathrin Åhlén arrangerar Skördefesten tillsammans.

Villa Vimmerby öppnade som gästboende inför sommaren 2021 och deras plan är att i framtiden anordna tre marknader per år, en vid jul, en på våren och en på hösten. De första två har man redan testat och båda gånger har det blivit trångt på innegården.

– En bidragande faktor kan nog vara att det inte händer jättemycket annat i stan på söndagar men jag tror också att många är nyfikna och tycker att det är kul när det händer saker i stan. Jag tycker överlag att Vimmerbyborna är bra på att ta vara på tillfällena och att gå på saker när de faktiskt händer, säger Janna Corneliusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!